vrijdag 1 juli 2011

dag 2

Terug wakker om half 7. Rustig wakker geworden, want we hebben een tour geboekt om half 10. Een gezond ontbijtje gemaakt en met de metro naar NBC gebouw gegaan.
Wat een security om daar binnen te mogen. Onze groep is wel 20 keer geteld geweest. Elke keer we uit de lift kwamen, zat er een security man die aan het tellen was. We mochten tijdens tour niet naar toilet. Op zich wel een leuke tour, maar vele talkshows waarvan we het decor zagen, kende we niet. Toch wel interessante dingen te weten gekomen en wel leuk om te zien hoeveel werk er in zo een show wordt gestoken.
Hierna wat gechilld bij een fontein en om een starbuck koffie gegaan en deze opgedronken in central park. We zijn nog niet verder in central park gegaan omdat we dit op een andere dag gaan doen. We zijn naar het MOMA gegaan. Een heel groot museum, dus hebben we geselecteerd wat we wouden zien. Natuurlijk hoorde de wensboom van Yoko Ono hierbij en de bekendste schilderijen van onder andere Picasso en Jackson Pollock en Van Gogh,... (zie foto’s).
Na een uurtje een half besloten we iets te gaan eten en hierna een leuke wandeling te maken tot aan het interpid (vliegdekschip).
Lotte heeft voor de eerste keer in haar leven sushi gegeten. Ik verkoos toch om iets anders te eten. Ik heb een toast met bacon/kaas gegeten en hierbij frietjes. Onze wandeling duurde toch wel een 45 tal minuten en kwamen hier onder andere in de iets mindere buurt van Manhattan ( aan de noordwest kant).
Aangekomen bij vliegdekschip hebben we verschillende vliegtuigen kunnen bezichtigen op dek van het schip. Wel jammer dat je niet in een vliegtuig kon zitten en een foto kon nemen, maar gelukkige vonden we de kinderafdeling en daar konden we in een helicopter zitten en dus hebben we onze foto. Dan even rustig in de schaduw gezeten op het vliegdekschip (want het is hier toch wel warm). We konden ook nog in een duikboot gaan, maar we moesten hier nog voor aanschuiven en daar hadden we momenteel geen zin in.
Hierna terug naar hostel en wat gerust (Blog geschreven en foto’s op facebook gezet), dus niet echt gerust. Na ons op te frissen vertrokken naar empire state buideling om de zonsondergang te zien (zie filmpje op facebook). Wat een prachtige zonsondergang. We hebben er van genoten.
Hierna terug naar hostel en om 22 uur in ons bedje gekropen want morgen staat de wekker om 6u45 om te vertrekken naar statue of liberty met de ferry en naar Ellis Island.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten