donderdag 30 juni 2011

Dag 1

Wat een warme nacht!! Een paar keer wakker geworden, maar op zich wel goed geslapen. We werden wakker om half 7. We waren allebei klaarwakker en dan zijn we maar opgestaan. Ons klaargemaakt en dan zijn we op zoek gegaan in Harlem om te ontbijten. We kwamen vrij vlug iets tegen. Ik heb daar een french toast gegeten en Lotte 2 eggs op een broodje met kaas. Was wel lekker en gaf ons voldoende energie om onze goed gevulde dag te starten.

Hierna richting metro om naar Manhattan te gaan ( naar rockefeller center). Bij de metro aangekomen even vlug een metrokaart gekocht voor 7 dagen (29 dollar) en dan richting Manhattan.

Toegekomen in rockefeller center en meteen tussen de hoge gebouwen. Super om hier te lopen. We gingen eerst 2 tours vastleggen. De eerste tour zou voor vandaag zijn, namelijk de radio city Music hall tour. De 2de tour voor morgen is de NBC tour.

We moesten even wachten tot de radio city Music hall tour begon en dan zijn we even bij een fontein gaan zitten. Hier genieten van het mooie uitzicht en onder de indruk van de hoge skyscrapers. We waren meteen verliefd op deze stad.

De radio city Music hall was een heel aangename verrassing. Super mooi art deco gebouw en een zot grote concertzaal (jammer genoeg maar 1 foto, want mochten daar geen foto’s trekken). Het was net de première die avond voor cirque du soleil, dus waren ze alles aan het klaarzetten.

Hierna naar Time square en daar genoten van het imposante New York. Zoveel volk, maar toch een rustige en aangename sfeer. Hier willen we nog veel terugkomen. Gegeten in de Mcdonalds.

Als onze maagjes gevuld waren, hebben we onze toch verder gezet. We zijn eerst naar het Harry potter museum geweest. Eens leuk om te zien, maar anders niet zo speciaals. Toch weten de Amerikane van een gewoon museum altijd wel entertainment te maken. Ze leven zich volledig in hun rol en de gids heeft altijd wel een stand up comedian gehalte.

Hierna zijn we naar madam Tussaud gegaan. Heel leuke ervaring, vooral om foto’s te trekken. We hebben ons daar goed geamuseerd. Zeker een aanrader.
Hierna even terug naar ons Hostel gegaan. Op de terugweg even binnengesprongen bij een supermarkt om ons ontbijt te kopen voor de volgende dagen. Ons in ons Hostel wat opgefrist en vertrokken naar Top of the rocks. Het observation deck van het rockefeller center. We waren net iets te laat voor een volledige zonsondergang te zien, toch was het uitzicht de moeite waard. We hebben hier een klein uurtje gestaan. Op de terugweg naar beneden kwamen we een vriend van Tom Brantegem (stiefbroer van Lotte) tegen. De wereld is toch klein.
Hierna nog even naar Time Square om te genieten van dit lichtgevende spektakel by night. WOW!!!!!.
Doodvermoeid naar het hostel en meteen in ons nestje gekropen. Hop naar dag 2.

1 opmerking: