woensdag 29 juni 2011

de reis naar NY

we zijn om half 12 vertrokken met de auto naar Zaventem. Dit verliep goed en we waren na een uurtje al gearriveerd aan de luchthaven. Afscheid genomen van mijn papa en de lange weg kon beginnen.

Alles verliep goed. Toen we aan de boarding kwamen voor op het vliegtuig te gaan zagen we dat de mensen aan de balie van Britisch airways aan het sukkelen waren. Het was er wat chaotisch doordat er nog veel tickets gewisseld moesten worden. Hierdoor 40 minuten vertraging. Uiteindelijk goed vertrokken en geland in London.

Daar zagen we dat sommige mensen hun aansluitende vlucht hadden gemist. Moet toch wel een klote gevoel geven. Gelukkige hadden wij voldoende tijd om onze aansluitende vlucht te halen. Toch merkte we op dat ook wij niet veel tijd overhadden. Toen we aan de boarding kwamen, begonnen ze net met het boarden van de reizigers. Lotte had er voor gezorgd dat ik een heel goede plek had en dus veel beenruimte had:).

(btw we hadden geen water gekocht in London omdat we geen pound hadden en dus hadden we toen we in het vliegtuig zaten wel dorst. Zeker omdat de vlucht 30 minuten vertraging had en ondertussen kwamen ze niet rond met drinken.)

Ik had een beetje hoofdpijn (wss te weinig gedronken) en heb mij dan maar nurofen genomen.

De vlucht was heel aangenaam (mocht van mij nog een paar uur langer duren;)). We hadden allemaal een dekentje en koptelefoon omdat we een entertainmentsystem hadden. Een heel rustige vlucht en het eten was zeker niet slecht.

Bij de landing moesten we bij de douana een klein uurtje wachten. Foto laten nemen en vingerafdrukken, maar ze waren heel vriendelijk. Ondertussen was het 22 uur (belgische tijd: 4uur). We hebben een taxi genomen. Toch wel zalig gevoel om in een taxi te zitten en na een tijdje de skyline te kunnen bezichtigen van Manhattan (we hebben nog geen foto's getrokken, maar dit zullen we wel nog genoeg doen). De taxichauffeur was wel een raren. Hij was constant tegenzichzelf bezig, maar wel vriendelijk tegen ons. Toen we aan ons hostel kwamen zat het verkeer even vast. De persoon voor ons zei tegen de taxischauffeur dat we naar achter moesten rijden. Dit was niet naar de zin van de taxischauffeur en begon te roepen tegen die persoon. Toch wel even een onveilig gevoel, maar dit is typisch Amerikaans zeker. De taxischauffeur voelde zich schuldig dat hij ons niet op de plek kon afzetten, waar we moesten zijn.

Vonden we niet erg want het was toch maar niet meer 100 meter stappen.

Aangekomen om 23u15. Uitleg gekregen over Hostel en dan gaan slapen. Een vermoeiende dag.

1 opmerking: