vrijdag 8 juli 2011

washington dag 2

Onze 2de dag in Washington begon terug met een heerlijk ontbijt. Zo kunnen we met volle energie starten. Om 10u50 hadden we een tour gereserveerd voor het capitol. Dit was een interessante tour en een mooie gebouw.  De koepel is echt impressionant en zelf het statue of liberty zou hierin passen.
Hierna via een tunnel naar Library of Congress geweest en ook dit was een prachtig gebouw/interieur. Hier konden we o.a een bijbel geschreven op dierenhuid bezichtigen en een mooie antieke library hall zien. Omdat we gisteren geen internet hadden, konden we de punten niet checken van Lotte. In het Library of Congress hadden ze wifi en met mijn gsm heb ik dit dan voor haar gecheckt. Ze is geslaagd met onderscheiding. Wat ben ik toch fier op haar.
De volgende halte was de supreme court. Hier hebben we ook gegeten in de cafetaria. Langs buiten waren de zuilen zo wit, dat je bijna door de zon verblind werd. In het gebouw wouden we een court room zien, maar hier moest je op voorhand reserveren en dit hadden we niet gedaan (wisten we niet) en hierdoor hebben we dit niet bezocht. Toch mooie plekken van dit gebouw gezien.
Hierna door de warmte naar het air and space museum gewandeld, langs de reflecting pool voor het capitol. In het museum hebben we een kleine 2 uur rondgelopen. We hebben onder andere stukken van apollo 12 gezien, rond de maanlanding, het eerste vliegtuig van de wright brothers en als leuke afsluiter van onszelf een infrarood foto genomen. Een leuk (wel druk) museum. Blijkbaar een populair schooluitstap.
Hierna gewandeld naar chinatown en daar al tickets gekocht voor ons avondje cinema. Het wordt de film super 8. Dan even naar hostel om ons op te frissen. Ondertussen is het beginnen onweren en regenen. Gelukkig hadden we onze onverwoestbare regenjassen mee (op weerbericht hadden ze dit aangekondigd en we hadden daarom onze jassen mee). Dit deed eens deugd omdat dit verfrissend was, na dagen van hitte. De volgende dagen die gaan komen, gaan terug zeer warm worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten