woensdag 6 juli 2011

reis naar Washington DC

Vandaag om kwart na 7 opgestaan. Ons gedoucht en gegeten. Hierna onze valies gemaakt en onze hostel verlaten om de metro te nemen naar het busstation richting Washington DC. Nog een klein woordje over ons Hostel La sienna. Een zeer goed hostel waar we ons meteen thuis voelde. De eigenaar was zeer vriendelijk en heeft al onze valiezen naar beneden gedragen. Echt een aanrader om daar te logeren (niet duur en goed bereikbaar).
Nog een tip voor wouter;). New York pass is een aanrader. Je kunt alles doen wat je wilt en wanneer je wilt en je moet je geen zorgen maken rond de prijzen. We hebben voor beiden 340 dollar  betaald voor deze pas en indien we die pas niet zouden gehad hebben, zouden we meer dan 800 dollar uitgegeven hebben aan deze uitstappen. (maar zoals je op onze blog kunt lezen hebben we wel drukke dagen gehad, maar Lotte en ik doen dit graag).
Het was terug heel erg warm en gelukkige had de bus airco. Een grappige anekdote tijdens onze rit. Even leek het er naar uit te zien dat we vertraging zouden hebben. de snelweg was namelijk afgesloten doordat er ene andere zot (veteraan volgens cnn) met een bijl en een shotgun gezien was op de high way. Lotte en ik dachten eerst dat het een grapje was van de buschauffer, maar alle Amerikanen in de bus achtten dit echt mogelijk en begonnen op hun laptop berichten te zoeken via nieuwssites (CNN,…). Bleek dat het dus echt waar was. Dit kom je dus enkel maar tegen in Amerika.  Na 4uur een half rijden kwamen we aan in Washington. In de warmte gingen we naar de metro richting ons hostel. Bij de metro-automaat voor kaartjes was het even zoeken hoe dit allemaal in elkaar zat. Uiteindelijk kaartjes kunnen kopen. In ons hostel/ guesthouse werden we heel goed ontvangen. Wat een vriendelijke meneer. Het is hier echt een huis, met een paar logeerkamers voor travellers.
Na ons geïnstalleerd te hebben nog even naar het centrum gegaan om iets te eten en de sfeer al eens op te snuiven. Al wat gewandeld tot aan het capitol en genoten van de zonsondergang. Meteen een groot verschil merkbaar met NY. Veel meer rust en minder auto’s en een veel wijdser gevoel. Zalig om dit ook mee te maken, na het drukke/aangename NY

1 opmerking: