zondag 10 juli 2011

Washington dag 3

Derde dag in Washington. Vandaag stond er een wandeling langs de voornaamste memorials  en het witte huis op het programma. Na ontbeten te hebben, namen we rond 10u30 de metro. Na een korte wandeling kwamen we aan bij het witte huis. Wat lijkt dit op TV toch altijd veel groter! Jammer genoeg geen glimps van Obama kunnen opvangen, maar toch indrukwekkend om dit in het echt te zien. Er waren ook vlak voor het witte huis betogingen tegen de bombardementen van de NAVO in Libië.
Na een korte rustpauze op een bankje in het Lafayette park voor het witte huis (het was namelijk terug erg warm) liepen we zo verder naar de andere kant van het witte huis: de “achtertuin” van Obama. Blijkt dat hij zelfs een eigen groententuintje heeft op zijn domein!. Daarna liepen we verder langs de groene ‘mall’ van Washington.
We kwamen onderweg nog het  museum of modern art tegen dat blijkbaar vandaag gratis was. Buiten hing er een affiche dat ze een exhibitie van Chris martin momenteel hadden. Wij dachten natuurlijk dat het over DE Chris martin van Coldplay ging, dus wij naar binnen. Na het eens na te vragen, bleek het een andere bekende moderne kunstenaar. Maar, zijn werken waren echt wel mooi dus zeker de moeite waard om even te zien.
Hierna liepen we verder over the ‘mall’ : de centrale groene strook die heel Washington doorkruist en waar je heel wat memorials onderweg tegenkomt. Zo kwamen we na een tijdje wandelen bij het Vietnam War memorial, en zo gingen we verder naar het Lincoln memorial. Echt wel impressionant standbeeld. Het heeft zelfs wat weg van een tempel. Jammer dat het mooie reflecting pool ervoor momenteel droog staat, omdat ze het aan het renovereren zijn.
 Na wat wandelen langs de rivier kwamen we ook voorbij het Korean War memorial en Roosevelt memorial, en bij een open plein waar ze blijkbaar cricket aan het spelen waren. Even op een bankje wat afgekoeld, en genoten van de cricket match. Hierna wandelden we verder naar het Jefferson Memorial. Bovenaan de trappen was er zelfs een net getrouwd koppel die hun huwelijksfoto’s hier lieten nemen. En inderdaad, vanop het memorial is er echt een supermooi uitzicht op andere het washington monument en het grote meer : het ‘tidal basin’.  Uiteindelijk hebben we helemaal rond dit centrale meer gelopen. Ondertussen waren we al een aantal uur aan het wandelen, en besloten we wat af te koelen in ons hostel om savonds nog eens terug te keren voor een ‘by night view’ van de memorials.
’s Avonds heerst er een heerlijke sfeer in deze stad. Al de monumenten zijn heel mooi verlicht en gezellig om te genieten van mooie sfeerbeelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten