vrijdag 8 juli 2011

Dag 1 washington

De eerste dag Washington DC. Wat een warmte. De warmste dag van onze reis. Dit was echt puffen. We kregen in ons hostel een heeeeeeeerlijk ontbijt geserveerd. Die mens maakt daar echt zijn werk van. We kregen eerst een kom met vers fruit en verse smoothie, rozijntoastjes, Turkey bacon (super lekker), fruitsap en koffie of thee. We zaten hier echt van te genieten. Wat een luxe.
We vertrokken rond 10 uur naar het Washington monument. We hadden hier kaartjes voor gereserveerd en dit om 11uur. We kwamen hier net op tijd aan en na een controle check gingen we met de lift omhoog. Hier genoten van het mooie zicht.
Na dit bezoek zijn we via de mall naar het American history museum geweest. We hebben daar de echte kermit gezien en originele banner flag van the united states gezien. Indrukwekkend. In het museum een 2tal uurtjes rondgelopen. Nadien hebben we we mall verder afgewandeld. Er was daar een festival bezig over volkoren van de hele wereld. Wel eens leuk om daar te wandelen, maar door de warmte toch besloten om vlug verder te gaan.
Zijn hierna naar de national archives geweest. Zeer leuk museum. Je kunt hier videofragmenten zien van heel bekende gebeurtenissen zoals de titanic, de moord op lincoln en JFK en zoveel meer. Je kon ook de declaration of independence zien, maar hier moest je heel lang voor aanschuiven en we hebben dan besloten om verder te gaa met onze tocht. In die tijd zijn er namelijk nog 200 replica’s gemaakt en 1 van die replica’s lag in een andere zaal en die hebben we gezien. Het is dan wel niet de echte, maar het bespaart ons wel veel tijd.
Hierna wat gewinkeld en we konden het niet laten (omdat het super goedkoop was) en hebben iets gekocht. Lotte een kleedje en een short en ik een jeansbroek.
Hierna terug naar ons hostel (tegen 20 uur) en we hebben daar wat tv gekeken (despicable me). Internet werkte niet en konden dus geen foto’s of blog uploaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten