zaterdag 2 juli 2011

dag 3

Vandaag heel vroeg opgestaan. Onze wekker stond om 6u45 om naar het Vrijheidsbeeld te gaan. Moe, maar vol enthousiasme vertrokken we. Een lange metrorit naar helemaal het zuidelijkste puntje van Manhattan. Even moeten zoeken waar we moesten vertrekken met de ferry. Gelukkig was het nog niet zo druk en hadden we alle tijd om rustig van de ferryrit te genieten en foto’s te trekken.
We zagen het Vrijheidsbeeld alsmaar dichter bij komen. Weeral een onbeschrijfelijk gevoel. Zijn wij echt in New York!!!. Soms kunnen we het nog altijd niet geloven. Zolang naar uitgekeken en nu staan we hier met een prachtig zicht op het Vrijheidsbeeld.
We besloten om niet af te stappen bij liberty Island. Omdat we niet in de kroon konden en dus we het niet echt een meerwaarde vonden om af te stappen. We gingen meteen verder naar Ellis Island. Dit is zeker de moeite.
Eerst hebben we daar iets gedronken. Chocolmelk is hier af te raden. Wat een slechte choco. Het was meer water dan choco  ^^.
Hierna hebben we het museum bezocht. Dit was echt wel interessant en we hebben hier een uurtje een half rondgelopen. We hebben onze eigen voorvaderen gezocht in de database, maar zonder succes. Enkel een Cools gevonden.
Ze stelden het immigratieproces, naar ons idee, misschien wel te rooskleurig voor tegenover hoe het in de realiteit moet geweest zijn.
Terug met de boot naar Battery park. Hier wat rustig gezeten en dan iets gezocht om te eten. We kwamen een movieset tegen op broadway. Het was binnen te doen en dus konden we niet echt veel zien. Er waren wel veel acteurs/figuranten in kleren van de jaren 20/30. Rustig iets gegeten en dan hebben we een fiets gehuurd.
WAT EEN ERVARING!!!. Toch wel af en toe levensgevaarlijk. We besloten een tocht te doen naar de brooklyn bridge. Toen we aankwamen aan de brooklyn bridge dachten we dat we op de juiste weg waren, maar blijkbaar waren we op de highway terecht gekomen en iedereen begon te toeteren. Gelukkige waren er nog een aantal andere fietsers die hetzelfde idee hadden als ons. Dit komt dus meer voor. Toch wel gevaarlijk.
Een tochtje op de brooklyn bridge gedaan en genoten van het uitzicht. Zeker een aanrader. En dan in vollevaart naar beneneden gegaan. ZALIG.
Dan via broadway terug gefietst en onze fiets afgegeven. Hierna even onze tickets gaan halen voor vanavond (Spiderman) en dan naar hostel om onze mooie kleren aan te doen voor deze broadwayshow en de blog aan  te vullen.
Zo een broadwayshow is wel leuke ervaring. Anders dan een musical in België. We hebben er van genoten. Spiderman gaat gepaard met vele stunts (zoals boven het publiek vliegen en gevechten boven het publiek.  Dit liep dan ook één keer mis, waardoor de show even onderbroken werd. Grappige ervaring en het publiek kon er mee lachen. Op het einde kreeg het een staande ovatie.
Hierna terug naar hostel want we waren doodop. Wat een 3 vermoeiende dagen. In de metro kon je zien dat het vrijdag was/ uitgaansdag. Iedereen had zijn feestkleren aan.
We besloten om het morgen iets rustiger aan te doen en ons een keer uit te slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten