maandag 4 juli 2011

dag 5

We zijn rond 9u opgestaan. Toen we wakker werden was het aan het regenen met onder andere ‘T-storms’. We besloten dus vandaag niet een fiets te huren in central park. Rustig gedouchd en ontbeten, en vertrokken met de metro naar het american museum of natural history. Hier hebben we een drietal uurtjes rondgelopen. Heeeeel indrukwekkend museum. We hebben onder meer  de grootste en meest volledige verzameling dinosaurusskeletten gezien, een boomstam van meer van 1000 jaar oud en met wellicht ook diameter van7 meter ongeveer.  
Tegen de middag was het weer wat meer opgeklaard (hoewel het nog zeer warm was. We besloten een wandeling te maken naar onder andere grand central, het alom bekende treinstation van New York. Daar konden we genieten van een trouwend koppel die blijkbaar bij de loketten hun trouwfoto’s lieten trekken. Hierna wandelden we verder naar NY public Library, die jammer genoeg gesloten was op zondag. Maar toch enkele mooie foto’s van.
Hierna zijn we wat gaan winkelen in de buurt van Macy’s (de solden zijn hier namelijk ook begonnen). Opvallend is dat de prijs hier toch wel een stuk lager ligt. Bart heeft een tshirt van Billabong gekocht en van het hardrock café. Ik kon het niet laten  een paar comfortabele schoenen (airwalks) in de solden op de kop te tikken.
Tegen 18u30 zijn we terug met de metro naar ons hostel vertrokken, en hebben we eens een rustige avond zonder iets gepland gehad. we hebben onze planning gemaakt voor de volgende dag en tegen 23u lagen we in ons bed, klaar voor de voorlaatste dag New York!
Written by Lotte Tettelin

1 opmerking: