dinsdag 5 juli 2011

dag 6

Opgestaan om half 9. Vandaag was het een dag dat zich volledig buiten heeft afgespeeld. We vertrokken naar lincoln center om dit eens te bezichtigen. Daar aangekomen hebben we even rustig in een klein, maar gezellig parkje gezeten. Hier een klein halfuurtje genoten van de rust. Hierna zijn we vertrokken met de metro richting WTC site.
Daar aangekomen zie je hoe ver ze al gevorderd zijn met de werken van de nieuwe gebouwen. Wat een grote plek die plots weggeveegd was na het drama van 11 september. Toch een speciaal gevoel. Ook een mooi kunstwerk van Jeff Koons tegengekomen ter ere van de slachtoffers. We zijn dan even verdwaald geraakt (de eerste keer).
Hierdoor wel bij plekjes geweest, waar je anders niet komt. Dus wel eens leuk om te verdwalen. Maar wat een warmte. Pfff, we zoeken gewoon de schaduwplekjes op. We hebben even wall street afgelopen en hierna te voet vertrokken naar Chinatown, Little Italy en SOHO.
Een zeer leuke wandeling en een fijne sfeer bij de verschillende plaatsen. Het was er ook heel druk. Het is wel grappig om te zien hoe deze buurten afgezonderd zijn van elkaar. Opeens staan er dranghekkens met de kleuren van Italiƫ en dit was dan de afscheiding tussen Chinatown en Little Italy.
Hierna nog even gewinkeld en dan terug richting hostel. Ons even opgefrist en dan vertrokken voor het vuurwerkspektakel van Macy’s aan de Hudson River. Wat een gezellig sfeer dat er daar hing. Iedereen had eten en dekentjes mee. Samen genoten van de zonsondergang op de highway van New York. Hier mocht namelijk heel het volk staan en dit was afgesloten voor het autoverkeer. Ook massa’s veel politie en andere hulpdiensten gezien. Grootschalige beveiliging zoals we in Amerika gewoon zijn.
En dan het vuurwerk. Nog nooit zo een mooi spektakel gezien. Er was zelf vuurwerk in de vorm van Smileyfaces :d. Nadat het gedaan was, gingen alle Amerikanen zo snel mogelijk van de highway omdat ze wisten dat het drummen ging worden. Dus wij maar mee met de flow. Ook omdat we verhalen hadden gehoord dat het uren kan duren vooraleer je terug in je hostel bent.
Wat een mooie afsluiter van de dag. Morgen is het ons allerlaatste dag in New York. Wat gaan we het missen.

1 opmerking:

  1. Je kan echt dit sfeer oproepen in je beschrijvingen ! Geniet van je laatste NY dag ..

    BeantwoordenVerwijderen