woensdag 6 juli 2011

dag 7

Onze wekker stond om half 8. Voor onze laatste dag New York wouden we nog eens alles uit de kast halen. Op het programma stond er fietstocht in central park, the bodies (Korperwelter), winkelen en Time square.
We stonden om kwarty voor 10 aan de fietsenverhuur voor onze fietsen op te halen. Het was even zoeken waar we hiervoor moesten zijn. We hadden geluk want de laatste paar fietsen waren voor ons. De andere moesten wachten  tot half 12.
Wat een heerlijk tochtje was dit. Rustig gefietst in central park en af en toe een rustmomentje ingelast op mooie plekjes. In central park is het aangenaam fietsen want er mogen geen auto’s  rijden. De weg is heuvelachtig wat het ook leuk maakt om te fietsen. Central park heeft zoveel mooie plekjes, elke keer kom je weer iets wonderbaarlijk tegen. Zo heb je het mooie Belvedere castle, een klein kasteeltje in een shakespeare achtig landschap.
Na deze heel ontspannende fietstocht hebben we iets gehaald om te eten en hebben dit in central park opgegeten.
Hierna naar de tentoonstelling ‘the bodies’ geweest. Heel interessant en tegelijkertijd wel vreemd om echte menselijke lichamen daar te zien staan. Je kijkt infeite naar jezelf en er was een deeltje over foetussen en je zag foetussen tot en met 24 weken in een glazen bokaal zitten. We vroegen ons af waar ze deze gehaald hadden. Op voorhand waarschuwen deden ze wel om dit deel van de tentoonstelling over te slaan indien je dit wou. Begrijpelijk want dit was toch wel choquerend.
Hierna even terug naar hostel om ons op te frissen want het bleef echt warm. Boven de 30 graden en in een stad voelt dit nog warmer aan. Hierna zijn we gaan winkelen en Lotte heeft een jeansbroek gekocht. Tenslotte naar Time square gegaan om daar een laatste keer te genieten van de New York vibe. Wat een stad!!!!. We gaan dit echt wel missen, maar kijken ook echt wel uit om naar Washington te gaan. Dit zal een andere sfeer hebben, maar eveneens een Amerikaans gevoel teweeg brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten