zondag 10 juli 2011

Laatste dag Washington DC

Onze laatste dag in Washington en in feite laatste dag van onze reis, want morgen is het een terugreis dag. Na het ontbijt (dat overheerlijk blijft) zijn we vertrokken naar het Pentagon. Op zich stelt dit gebouw niet zoveel voor en we zijn hier dan ook niet lang gebleven. Wel hebben wel het Pentagon 9/11 memorial gezien. Langs de kant waar het merorial staat, kan je zien dat de gevel van het pentagon heropgebouwd was (een iets ander kleur, dan het oude stuk van het Pentagon). Het was weer snikheet en zijn vrij vlug vertrokken naar Arlington Cemetry.
Bij aankomst meteen naar de infobalie gegaan, want dit cemetry is gigantisch groot. We hebben gekeken welke highlights we wouden bezoeken. We besloten om naar het Arlington huis te gaan, naar de begraafplaats van JFK en naar het graf van de onbekende soldaat.
Na een flinke wandeling (bergop en bergaf) kwamen we bij het graf van JFK. Ook Jacky Kennedy (de vrouw) en hun dochter (waar de naam niet bijstond, zeer vreemd) lagen er begraven. We besloten om verder te wandelen omhoog de heuvel op naar het Arlington house. Af en toe hielden we even halt om tot rust te komen en te genieten van het uitzicht.
Bij het huis aangekomen even een korte uitleg gekregen over dit huis. Blijkbaar staat het er al veel langer dan het kerkhof zelf. Al van voor de Civil war. Het huis had een mooi zicht over Washington DC.
Hierna verder gewandeld naar het graf van de onbekende soldaat. Ondertussen kwamen we 2 amfitheaters tegen die de moeite waren. Toen we toekwamen bij het graf waren we net op tijd voor de ceremonie van de wissel van de wacht (zie later naar het filmpje op facebook). Heel speciaal om te zien. De wachters moeten toch wel afzien bij dit mooie weer.
Dan beslist om terug te keren naar de stad, want we kregen honger en bij dit kerkhof was er niets om te eten. Tegen 15 uur waren we terug in het centrum om iets te eten. Erna onze laatste starbuck koffie en chocomelk gekocht en hiervan genoten in een parkje. We besloten om ons in het gras te zetten.
Hierna terug naar ons hostel vertrokken en tegen half 6 daar aangekomen. We besloten om rustig onze valies te maken en niet meer naar de stad te gaan, omdat we morgen een heel zware dag tegemoet gaan.
Tot in Belgiƫ iedereen!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten