donderdag 30 juni 2011

Dag 1

Wat een warme nacht!! Een paar keer wakker geworden, maar op zich wel goed geslapen. We werden wakker om half 7. We waren allebei klaarwakker en dan zijn we maar opgestaan. Ons klaargemaakt en dan zijn we op zoek gegaan in Harlem om te ontbijten. We kwamen vrij vlug iets tegen. Ik heb daar een french toast gegeten en Lotte 2 eggs op een broodje met kaas. Was wel lekker en gaf ons voldoende energie om onze goed gevulde dag te starten.

Hierna richting metro om naar Manhattan te gaan ( naar rockefeller center). Bij de metro aangekomen even vlug een metrokaart gekocht voor 7 dagen (29 dollar) en dan richting Manhattan.

Toegekomen in rockefeller center en meteen tussen de hoge gebouwen. Super om hier te lopen. We gingen eerst 2 tours vastleggen. De eerste tour zou voor vandaag zijn, namelijk de radio city Music hall tour. De 2de tour voor morgen is de NBC tour.

We moesten even wachten tot de radio city Music hall tour begon en dan zijn we even bij een fontein gaan zitten. Hier genieten van het mooie uitzicht en onder de indruk van de hoge skyscrapers. We waren meteen verliefd op deze stad.

De radio city Music hall was een heel aangename verrassing. Super mooi art deco gebouw en een zot grote concertzaal (jammer genoeg maar 1 foto, want mochten daar geen foto’s trekken). Het was net de première die avond voor cirque du soleil, dus waren ze alles aan het klaarzetten.

Hierna naar Time square en daar genoten van het imposante New York. Zoveel volk, maar toch een rustige en aangename sfeer. Hier willen we nog veel terugkomen. Gegeten in de Mcdonalds.

Als onze maagjes gevuld waren, hebben we onze toch verder gezet. We zijn eerst naar het Harry potter museum geweest. Eens leuk om te zien, maar anders niet zo speciaals. Toch weten de Amerikane van een gewoon museum altijd wel entertainment te maken. Ze leven zich volledig in hun rol en de gids heeft altijd wel een stand up comedian gehalte.

Hierna zijn we naar madam Tussaud gegaan. Heel leuke ervaring, vooral om foto’s te trekken. We hebben ons daar goed geamuseerd. Zeker een aanrader.
Hierna even terug naar ons Hostel gegaan. Op de terugweg even binnengesprongen bij een supermarkt om ons ontbijt te kopen voor de volgende dagen. Ons in ons Hostel wat opgefrist en vertrokken naar Top of the rocks. Het observation deck van het rockefeller center. We waren net iets te laat voor een volledige zonsondergang te zien, toch was het uitzicht de moeite waard. We hebben hier een klein uurtje gestaan. Op de terugweg naar beneden kwamen we een vriend van Tom Brantegem (stiefbroer van Lotte) tegen. De wereld is toch klein.
Hierna nog even naar Time Square om te genieten van dit lichtgevende spektakel by night. WOW!!!!!.
Doodvermoeid naar het hostel en meteen in ons nestje gekropen. Hop naar dag 2.

woensdag 29 juni 2011

de reis naar NY

we zijn om half 12 vertrokken met de auto naar Zaventem. Dit verliep goed en we waren na een uurtje al gearriveerd aan de luchthaven. Afscheid genomen van mijn papa en de lange weg kon beginnen.

Alles verliep goed. Toen we aan de boarding kwamen voor op het vliegtuig te gaan zagen we dat de mensen aan de balie van Britisch airways aan het sukkelen waren. Het was er wat chaotisch doordat er nog veel tickets gewisseld moesten worden. Hierdoor 40 minuten vertraging. Uiteindelijk goed vertrokken en geland in London.

Daar zagen we dat sommige mensen hun aansluitende vlucht hadden gemist. Moet toch wel een klote gevoel geven. Gelukkige hadden wij voldoende tijd om onze aansluitende vlucht te halen. Toch merkte we op dat ook wij niet veel tijd overhadden. Toen we aan de boarding kwamen, begonnen ze net met het boarden van de reizigers. Lotte had er voor gezorgd dat ik een heel goede plek had en dus veel beenruimte had:).

(btw we hadden geen water gekocht in London omdat we geen pound hadden en dus hadden we toen we in het vliegtuig zaten wel dorst. Zeker omdat de vlucht 30 minuten vertraging had en ondertussen kwamen ze niet rond met drinken.)

Ik had een beetje hoofdpijn (wss te weinig gedronken) en heb mij dan maar nurofen genomen.

De vlucht was heel aangenaam (mocht van mij nog een paar uur langer duren;)). We hadden allemaal een dekentje en koptelefoon omdat we een entertainmentsystem hadden. Een heel rustige vlucht en het eten was zeker niet slecht.

Bij de landing moesten we bij de douana een klein uurtje wachten. Foto laten nemen en vingerafdrukken, maar ze waren heel vriendelijk. Ondertussen was het 22 uur (belgische tijd: 4uur). We hebben een taxi genomen. Toch wel zalig gevoel om in een taxi te zitten en na een tijdje de skyline te kunnen bezichtigen van Manhattan (we hebben nog geen foto's getrokken, maar dit zullen we wel nog genoeg doen). De taxichauffeur was wel een raren. Hij was constant tegenzichzelf bezig, maar wel vriendelijk tegen ons. Toen we aan ons hostel kwamen zat het verkeer even vast. De persoon voor ons zei tegen de taxischauffeur dat we naar achter moesten rijden. Dit was niet naar de zin van de taxischauffeur en begon te roepen tegen die persoon. Toch wel even een onveilig gevoel, maar dit is typisch Amerikaans zeker. De taxischauffeur voelde zich schuldig dat hij ons niet op de plek kon afzetten, waar we moesten zijn.

Vonden we niet erg want het was toch maar niet meer 100 meter stappen.

Aangekomen om 23u15. Uitleg gekregen over Hostel en dan gaan slapen. Een vermoeiende dag.

dinsdag 28 juni 2011

Vandaag is het zover

Maanden geleden hebben mijn vriendin en ik besloten om een reis te maken naar Amerika. Een soort afstudeerreis voor Lotte omdat het haar laatste jaar was als student.

Maanden hebben wij uitgekeken naar de dag dat we zouden vertrekken en vandaag is het zover. We vertrekken naar Amerika:d. Onze vlucht vertrekt vanuit Zaventem om 15u25 naar London. Om 18 uur vertrekken we vanuit London naar New york. Daar komen we om 21 uur plaatselijke tijd aan. Om dan met een taxi naar ons hostel te gaan.

SPANNEND!!!!!!